Uštedite do 50 % pitke vode

Upotrijebite kišnicu, i uštedite do 50 % pitke vode

Pitka voda postaje sve skuplja. U prošlih 20 godina cijena vode se povećala više od svih energenata, cijene benzina tijekom tog perioda su porasle za 150%, a cijena vode za piće za 350%. Prosječna potrošnja vode od 130 litara na dan po članu kućanstva je značajan trošak i veliki teret za okoliš. Moramo znati da u današnje vrijeme pitka voda do naših slavina ne dolazi sama od sebe. Zato bi trebali poraditi na smanjenju potrošnje pitke vode, a samim tim i na smanjenju troškova te rasterećenju okoliša. Korištenjem kišnice za ispiranje WC-a, pranje rublja, automobila i zaljevanje vrtova možemo uštedjeti do polovice dragocjene pitke vode, a da pritome ne trpi naš komfor.


Sve za dobru kvalitetu vode

Većina domaćinstava još uvijek koristi dragocjenu pitku vodu za vodo kotliće, perilice rublja i zaljevanje vrta. Uz jednostavnu instalaciju podzemnog rezervoara npr. CARAT i dodatne opreme jednostavno i povoljno dobijemo sustav za prikupljanje i iskorištavanje kišnice. Uzmemo li u obzir visoku cijenu pitke vode, investicija se isplati u kratkom vremenskom periodu. Za normalno funkcioniranje sustava potrebno je imati spremnik sa teleskopskim poklopcem koji je usklađen sa terenom, filter koji filtrira kišnicu prije njezinog ulaska u spremnik i crpnu stanicu koja distribuira kišnicu do trošila. Spremnici su konstruirani tako da u slučaju nedostatka prostora za ugradnju u zelenim površinama mogu biti ugrađeni ispod parkirališta ili dolaznog puta. Više informacija o sistemima za prikupljanje i iskorištavanje kišnice potražite naovim stranicama.


testtest

Jednostavan za spajanje i implementaciju

Spajanje dva najveća potrošača pitke vode, WC-a i sistema za pranje na sistem za kišnicu preporučamo za sve novogradnje i onima koji vrše veća preuređenja u kući (obnova kupaonice, itd.). Za iskorištavanje oborinskih voda u kući potrebno je postaviti odvojene cjevovode do potrošača. Za one koji žele koristiti oborinske vode samo za zaljevanje vrtova, okućnica i pranje automobila također postoji mogućnost ugradnje rezervoara sa integriranim filterom i crpkom. Takav komplet omogućava jednostavan i brz priključak na sustav bilo gdje u vrtu.

 
Izgrada web stranica Boomer